Spam alebo nie?

Rady a skúsenosti s používaním internetovej reklamy.
Adsense, etarget, directo, obchod s odkazmi a bannerovou reklamou na webe, virál marketing,...

Je tento email spam?

Je to spam
4
80%
Nie je to spam
0
Nehlasovalo
NIe som si istý
1
20%

Celkom hlasov : 5

Spam alebo nie?

Poslaťod spyros v 21 Jún 2009 16:54

V poslednej dobe chodia take sofitikovanejsie emaily, kde uz ani sam neviem ci je to spam alebo nie podla zakona. To vyznacene tucnym ma nejaky vyznam alebo sa to snazi len vyzerat pravne? Takze je to spam alebo nie a ked ano tak preco a ked nie tak preco?

Kód: Vybrať všetko
Vážený prevádzkovateľ ubytovacieho zariadenia,

Prevádzkujeme nový internetový portál určený špeciálne pre privátne ubytovanie na Slovensku, so zameraním na komplexné služby ubytovateľom a preto by sme Vám radi ponúkli naše služby a teda i zaslali našu ponuku, ktorá Vás určite osloví.

Reagujeme tak i na zvýšený dopyt po ubytovaní vo Vašom regióne !

[b]Keďže nám zákon č.610/2003 Z.z. o elektronických komunikáciách neumožňuje zasielať ponuky priamo, upozorňujeme Vás, že táto ponuka Vám bude zaslaná na e-mail v priebehu nasledujúcich dní.[/b] Ak si ju prajete dostať skôr, napíšte nám – ponuku Vám zašleme v priebehu niekoľkých hodín, alebo navštívte našu stránku.

Súhlasom so zaslaním ponuky sa k ničomu nezaväzujete, je čisto informačná a môže zvýšiť kvalitu poskytovaných služieb a propagáciu Vášho ubytovacieho zariadenia nielen na Slovensku, ale i v zahraničí !

Vyjadrením Vášho nesúhlasu so zaslaním ponuky Vás vyradíme z našej databázy a nebudeme viac kontaktovať
spyros
Nový člen

iTrader: 0|0|0
Reputácia: 0
Add reputation pointSubtract reputation point

Re: Spam alebo nie?

Poslaťod Tom@S v 21 Jún 2009 17:17

jasne ze je, je to nevyziadana posta, take odrby ze ak nechcte, ak si nezelate atd, odkial maju tvoju adresu, dal si im ju sam a suhlasil si so zasielanim mailov? Ak ano tak potom to spam nie je, ak nie tak to spam je.
Obrázok užívateľa
Tom@S
Admin

Meno: Tomáš
iTrader: 8|0|0
Reputácia: 8

Poslaťod slacker v 21 Jún 2009 18:24

Vyjadrením Vášho nesúhlasu so zaslaním ponuky Vás vyradíme z našej databázy a nebudeme viac kontaktovať

Ak by mi niekto takyto mail poslal, tak poslem niekam ja jeho a zacnem to riesit. Myslim, ze nie si povinny vyjadrovat nesuhlas, pokial si nezelas dostavat ponuky. Skor by to mali formulovat opacne a teda ak suhlasis, tak ti mozu nieco poslat!
slacker
Nový člen

iTrader: 1|0|0

Poslaťod mishino v 22 Jún 2009 03:57

Som podobneho nazoru ako slacker. Na druhej strane v prave sa mozeme casto stretnut s tym, ze mlcanie znamena suhlas.

Zaujimave na nasom pravnom poriadku je aj to, ze ak Vam niekto opise zo zvonceka meno a poznaci si adresu, moze Vam kludne poslat klasickou papierovou postou akukolvek reklamu ako adresnu zasielku. Toto plati aj pri opisani adresy z napr. verejneho telefonneho zoznamu. Dokonca si moze takymto sposobom vytvorit databazu a dalej tieto udaje predavat za niektorych dalsich podmienok, ktore sa pisu v zakone..

Pracoval som v biznise s adresami, osobnými údajmi a podobne. Je to velmi zaujimava problematika :look:
mishino
Nový člen

Poslaťod spyros v 22 Jún 2009 07:42

slacker píše:Ak by mi niekto takyto mail poslal, tak poslem niekam ja jeho a zacnem to riesit.

Ak, ak, ak... mas konkretnu skusenost?
spyros
Nový člen

Späť na Internetová reklama

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia