mbank- ake mate skusenosti

Skúsenosti s podnikaním na internete, právne náležitosti, úskalia podnikania, tipy a triky pre rozbehnutie, prevádzkovanie eshopov,...

mbank- ake mate skusenosti

Poslaťod Tom@S v 01 Dec 2008 21:48

kedze si idem zalozit zivnost dam si asi aj zvlast ucet pre zivnost, ale samozrejme budem to pouzivat aj na bezne ucely. mbank ma vsetko bez poplatku a navyse je tam prepojenie na nejaky sporiaci ucet s vysokym urocenim. Trochu nechapem vyznamu rozdelenia na 2 ucty alebo 2 konta ci ako to mam chapat. Ked zrejme aj cez eMax mozem platit ale zrejme len kartou ostatne peniaze treb previest na ucet mKonto. Vsetko je to zadarmo ako pisem a su tam ucty aj pre podnikatelov kde su uz zrejme nejake poplatky no ja medzi nimi rozdiel nevidim. Kedze budem zivnostnik mozem si kludne dat aj ten bezny ucet aky je v tom rozdiel pripadne vyhody toho podnikatelskeho uctu kedze sa tam ma navyse aj cosi platit?
Obrázok užívateľa
Tom@S
Admin

Meno: Tomáš
iTrader: 8|0|0
Reputácia: 8
Add reputation pointSubtract reputation point

Re: mbank- ake mate skusenosti

Poslaťod brano v 01 Dec 2008 23:02

Ja ked som zakladal ucet na mBank koli podnikaniu, nemali este v ponuke podnikatelsky ucet, takze pouzivam bezny ucet. Som spokojny, maximalne Ziadne poplatky, rychlost prevodu... Aj ked IB ma daleko od IB VUb Banky ale.. nemozu by dokonaly. Nepodporuju zatial ani prevody do zahranicia, vraj az od nveho roku, 2009.

ked budes mat zriadeny podnikatelsky, mozes napisat report
Obrázok užívateľa
brano
Nový člen

iTrader: 0|0|0
Reputácia: 1

Poslaťod Tom@S v 01 Dec 2008 23:11

tak som tam volal a je to trochu inak .
emax teda to sporiaci ucet je uz zdaneny teda ten urok cize priznavat to uz netreba ale da sa posielat platba len na preddefinovany ucet raz za mesiac inak sa plati tusim 150 ale to je v pohode kedze je to sporiaci ucet bezny je ten mKonto ktory je totozny s tym nepodnikatelskym ale aj tam je tusim malicke urocenie okolo 1% neviem ci tomu je tak aj pri tom nepodnikatelskom. Tak nejak to je akurat nemaju domyslene zriadovanie kedze pri zriadeni zivnosti zadavam ucet a ten nemoze byt zriadeny pretoze nan potrebujem zivnostensky list :) takze si potom budem musiet ist na urad zase dat zmenit ucet ale to by uz mala byt len formalita, inak sa celkom tesim vyuzijem to zrejme hlavne v zahranici a na sporenie nech tie prachy zarabaju a nelezia len tak na ucte
Obrázok užívateľa
Tom@S
Admin

Poslaťod shuwix v 04 Dec 2008 16:25

No ja ich nemám, ale jeden partner mi posiela peniaze väčšinou z účtu u nich, a príjdu rýchlo v porovnaní s inými medzibankovými transakciami.
ICQ@me (at) 316 274 874

Porovnanie pár populárnych parkovacích spoločností, domain makretplaces, backlinks predaj atď.
http://www.webmasterinter.net
Obrázok užívateľa
shuwix
Moderátor

iTrader: 2|0|0
Reputácia: 15

Poslaťod Tom@S v 30 Dec 2008 00:30

ak ma niekto otazky sem s nimi myslim ze uz som celkom fundovany na to odpovedat :)
Obrázok užívateľa
Tom@S
Admin

Poslaťod mato v 13 Jan 2009 17:15

aka je teda vyhoda podnikatelskeho uctu oproti nepodnikatelskemu?
mato

Poslaťod Tom@S v 13 Jan 2009 17:18

no nazvat to podnikatelskym uctom je trochu nadsadene. Vyhoda tam v podstate nie je ziadna a kedze je to ucet cito pre zivnostnikov pretoze sro tam mat ucet nemoze, vyhoda naozaj nebude ziadna. Snad len oddelenie firemnych veci od sukromnych ale to sa da riesit 2 uctami napriklad alebo jeden sporiaci a druhy tento mkonto. Ja osobne mam len sporiaci a osobny ucet ktory vyuzivam na podnikanie v ramci zivnosti a kedze mam pausalne vydavky nemusim si zalohovat ziadne prevody a tento ucet mozem pouzivat aj ako osobny.
Obrázok užívateľa
Tom@S
Admin

Poslaťod kiwwisk v 18 Jan 2009 08:55

mam u nich otvorene eMax konto - urocene 3,7% p.a. co je vraj jedno z najvyssich na sr (a da sa pohybovat volne s prostriedkami, nie je to terminovany ucet)

Klasicky ucet u mBank nema taketo urocenie. Dalsi rozdiel je, ze vyber z bankomatov eMax je spoplatneny tusim 35 Sk/vyber, u klasickeho uctu su prve 3 vybery zadarmo. No na druhej strene, vyber z eMax uctu v zahranici je uplne zadarmo :-D, u klasickeho spoplatneny...

Tak si vyberte...
Obrázok užívateľa
kiwwisk
Člen

Reputácia: 11

Poslaťod Tom@S v 18 Jan 2009 12:40

urok klesol na 2,6%p.a.
vyber v zahranici nie je spoplatneni ani pri mkonte a rozdiel je ten ze emax sa neda pouzivat ako bezny ucet pretoze tam platby musis vzdy preddefinovat to by si inak nikto ani druhy ucet nedaval a mali by vsetci sporiace keby bol ako bezny
Obrázok užívateľa
Tom@S
Admin

Poslaťod matusbloger v 23 Jan 2009 10:56

Vsetky otazky spojene s mBank rad zodpoviem na tejto adrese: http://www.mbank.sk/forum/
matusbloger

Ďalší

Späť na Podnikanie

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia