Ktory free e-shop?

Skúsenosti s podnikaním na internete, právne náležitosti, úskalia podnikania, tipy a triky pre rozbehnutie, prevádzkovanie eshopov,...

Ktory free e-shop?

Poslaťod slacker v 06 Aug 2008 19:08

Kedze hladam nejaky vhodny e-shop, rad by som sa spytal na Vas nazor. Rozhodujem sa medzi Zen Cart a osCommerce, pretoze na oba existuje velke mnozstvo templatov a pravdepodobne su i najpouzivanejsie. Skor by ma vsak zaujimalo, ktory z nich je vhodnejsi z hladiska funkcionality, prisposobenia, doplnkovych modulov, administracie, atd. Nebranim sa pripadne aj inym e-shopom, s ktorymi mate skusenosti. Vdaka.
slacker
Nový člen

iTrader: 1|0|0
Reputácia: 0
Add reputation pointSubtract reputation point

Re: Ktory free e-shop?

Poslaťod tomasqo v 06 Aug 2008 20:03

No, tie o-s riešenia sú dosť zatžujúce na serveri webhosterov. Majú vraj neprehladný kód a pomaly sa načítajú.
tomasqo
Stály člen

Meno: Tomáš
iTrader: 0|0|0
Reputácia: 2

Poslaťod slacker v 07 Aug 2008 08:14

Server mam vlastny, cize zatazenie by nemal byt problem. Neprehladny kod je myslim si vzdy lepsi, ako ziadny - hlavne ako pri platenych e-shopoch. Preto chcem nejake free riesenie, ktore sa bude dat v pripade potreby prerobit bez toho, aby som musel niekoho otravovat a platit za to velke prachy. Dorobit vlastnu grafiku by malo stat par tisic.
slacker
Nový člen

Poslaťod Equiet v 07 Aug 2008 10:25

No, nedávno teraz vyšiel Magento 1.1.2, iné som síce neskúšal, ale tento vyzerá byť dobrý. Až na to, že strašne zaťažuje server, ale ak máš vlastný, nemal by to byť prolbém.

Teraz nechcem robiť reklamu (nič s tým nemám spoločné), ale beží na ňom napr. nikita(.)sk...
Equiet
Nový člen

Poslaťod tomasqo v 07 Aug 2008 10:31

JJ, radšej magneto ako zencart :D
tomasqo
Stály člen

Poslaťod slacker v 07 Aug 2008 13:15

Magento bola prva moznost, ktoru sme zvazovali. Bohuzial ale zatial nie je moc rozsireny (aj ked sa stal najlepsim novym projektom v kategorii softver za rok 2008) a templatov k nemu je tiez zalostne malo. Asi by bolo zdlhavejsie a narocnejsie prerobit ho na svoj obraz. A to este neviem ako je na tom z hladiska funkcionality, preto by som sa radsej priklanal k tym vyssie spomenutym moznostiam. Aj tak dakujem za tip.
slacker
Nový člen

Poslaťod tomasqo v 07 Aug 2008 14:31

skús eshop-hosting.cz
tomasqo
Stály člen

Poslaťod slacker v 07 Aug 2008 17:03

Ja chcem hlavne e-shop, ktory pobezi na vlastnom serveri, budem mat pristup k zdrojovemu kodu a v pripade potreby si ho budem moct sam prisposobit. Takze nejaky eshop hosting nepripada do uvahy. :-)
slacker
Nový člen

Poslaťod Equiet v 07 Aug 2008 21:59

slacker: Magento je hlavne dosť náročné na úpravu šablón, treba zasahovať rovno do kódu. Preto za každým updatom to bude treba robiť znova. Jediné, čo sa bez zásahu dá spraviť, je CSS. A ponúka toho mnoho - fakturácia, adresné štítky... (Teda ak sa dobre pamätám.)
Equiet
Nový člen

Poslaťod slacker v 08 Aug 2008 19:14

Hlavne, ze vo features pisu: "Fully 100% customizable design using templates" :-)

Dalej som cital rozne diskusie a vacsinou sa fakt stazovali na velku zataz servera Magento-m. Cize zatial ma tento e-shop nepresvedcil, preco ho nasadit.

OT: Equiet uz mam tip na jedneho grafika, ale keby to nevyslo, mozno sa ozvem. Thx :-))
slacker
Nový člen

Ďalší

Späť na Podnikanie

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia